Thursday, 16 February 2012

Bihun Daging Kisar



Bahan-bahan:


1/2 Pek Bihun
1 Pek Daging Kisar(Jenama Ramly)
1 Biji Bawang Besar
2 Ulas Bawang Putih
200gram Udang Kering
Cili Boh(mengikut kesesuaian)
2 Biji Telur
Garam


Cara Masak:


Celur bihun dengan air panas,setelah lembut toaskan.Lembutkan daging kisar..Bawang besar,bawang putih & udang kering ditumbuk...Panaskan minyak masak kemudian tumiskan bahan yang ditumbuk tadi,setelah naik bau,masukkan cili boh...Kemudian masukkan daging kisar,kacau sehingga masak & pecahkan telur ke dalam kuali...Selepas daging kisar masak,perlahankan api,masukkan garam & masukkan bihun yang telah ditos tadi kemudian kacau sehingga sebati...Siap Dihidang...Selamat Mencuba!!!

p/s:masukkan daging kisar tersebut ke dalam microwave sehingga setengah masak agar cepat masak ketika digoreng...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...