Wednesday, 15 February 2012

Aglio Olio Pasta




Bahan-bahan:


Spaghetti
Air Rebusan Spaghetti(sikit je dalam 3/4cawan)
Udang,Sotong,Kupang
1/2 Sudu serbuk lada hitam
2 Sudu Makan Garlic(Diced)
1 Sudu makan minyak
Mushroom/brokoli/tomato
Garam

Cara Memasak:


1.Masak Spaghetti ikut arahan paket,lg bagus kalau tossed spaghetti tu sebelum kembang
2.Panaskan minyak,masukkan garlic & serbuk lada hitam sehingga naik bau
3.Masukkan seafood
4.Masukkan air rebusan spaghetti & biar sampai air kurang(menjadi pekat)
5.Masukkan Spaghetti & semua sayur,kacau sehingga rata
6.Siap utk dihidangkan.

p/s:Taburkan keju parut Parmesan Jika Anda Suka.




Terima Kasih kepada Amerul Aeyraff  dari Kota Kinabalu,Sabah kerana sudi share resepi pasta...

5 comments:

  1. Izyhanis15/2/12

    Sedap ye...nk buat la nnti...

    ReplyDelete
  2. wahhhhh !!!!!! (teruja! ) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. adui,,,tahu xpe...nyum nyum..anyways dilla ur red velvet cup cakes looks so delicious!

      Delete
  3. Anonymous18/2/12

    Sdp ke benda ni? macam lembik sangat je Spaghetti tu.

    ReplyDelete
  4. bergantung kepada selera masing-masing...ok je spaghetti ni...klu nak tau,boleh la cuba...tq

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...